Service

Rubber är genom sina etableringar rikstäckande när det gäller transportbandsservice av både lätta och tunga transportband. Samtlig servicepersonal har bred kompetens och stor erfarenhet av såväl varmvulkanisering som kallskarvning. Vid våra avdelningar finns ett flertal olika skarvutrustningar för varierande bandtyper och behov.

Varmvulkanisering, med plattor, är enligt oss den bästa skarvmetoden. Den används vid skarvning av gummitransportband med textil eller annat inlägg såsom stål, kevlar etc. Kallskarvningsmetoden har utvecklats under det senaste decenniet.

Den utförs i stort sett på alla typer av band. En av nackdelarna gentemot varmvulkanisering är att väntetiden förlängs tills det att bandet kan sättas i drift. Fördelar med metoden är att den är mindre utrymmes- och utrustningskrävande. Även mekanisk skarvning (remlås) har utvecklats under de senaste åren.

Samtlig servicepersonal har genomgått kurs i brandsäkerhet vid HETA ARBETEN och erhållit certifikat, lägst motsvarande Svenska Brandförsvarsföreningens krav.

Utrustningsnivå

Servicefordon

Servicepersonal

Varmvulksutrustning PVC-band

Varmvulksutrustning Gummi-band

10 st

20 vulkare

upp till1600mm

upp till 2000mm