Dunlop Conveyor Belting – högklassiga transportband producerade i Holland!

Dunlops trasportbandssortiment är något som vi på Rubber är mycket stolta över. Faktum är att Dunlops ingenjörer under hela sin historia varit ledande i att ta fram och utveckla transportband. Dunlop ger en högklassig prestanda med längsta möjliga livslängd, även under de mest extrema driftsförhållanden. Dunlop står för högklassig prestanda, maximal livslängd och är alltid ozon och UV-beständiga. Det ger er den bästa total ekonomin, även under de mest extrema driftsförhållanden.

Alla Dunlops transportband tillverkas i Holland. Dunlop är unika, med full kontroll över kvaliteten på sina produkter genom egen gummitillverkning och eget väveri. Varje enskilt band som tillverkas har en sak gemensamt – de har utformats för att vara de tuffaste och bäst presterande banden i världen.

Nedan presenteras några av Dunlops kvalitets band:

UsFlex – Världens bästa vävband !!

Ultra X – Världens mest ekonomiska kvalitetsband !!

ROM/ROS – Oslagbara oljebeständiga band  !!

 

Oljebeständiga band

ROM – ROS band
När olja tränger in i gummi, får det gummit att svälla och deformeras. Detta leder till allvarliga bandstyrningsproblem och snabbt slitage, vilket kan sluta i ett kostsamt haveri. Oljor och fetter kan delas in i två typer – mineral och vegetabiliska/animaliska. Dunlop har utvecklat två specialgummin för att ge bästa möjliga skydd mot olika typer av oljor.

Dunlop ROM
Dessa band är särskilt utformade för att motstå skadliga effekter av vegetabiliska och animaliska oljor. Till skillnad från konkurrenterna har Dunlop ROM också exceptionellt bra motståndskraft slitage. Detta innebär att Dunlop ROM-remmar ger en mycket längre livslängd och därmed betydligt bättre ekonomi.

Dunlop ROS.
Dunlops ingenjörer har också utvecklat den extremt framgångsrika ROS-kvaliteten. Även i situationer där man har produkter med höga koncentrationer av vegetabilisk olja, rekommenderas att man använder sig av den överlägsna motståndskraften från ROS-banden. Även ROS-kvalitén har en enastående slitstyrka.

 

 

DUNLOP Transportband är helt resistenta mot de skadliga effekterna av ozon och ultraviolett ljus enligt EN / ISO 1431.

DUNLOP Transportband produceras i strikt överensstämmelse med REACH, de europeiska reglerna för användning av farliga kemikalier som används i gummi inklusive kemikalier som kan ha klassificering enligt kategori 3. gällande cancerframkallande ämnen.